Poliranje i reparacija farova

Zašto far požuti i matira?

Svi svetski proizvocaci automobila i motocikala stavljaju posebnu UV zaštitu na farove koja sprecava oštecenje fara prouzrokovano suncem. Vremenom taj spoljni zaštitni UV sloj propada i u stvari on je taj koji matira i daje tu žutu boju faru. Vrlo je važno što pre skinuti stari sloj UV zaštite kako se far ne bi oštetio do te mere da se ne može reparirati. Za razliku od drugih, koji samo skinu zaštitni UV sloj i ispoliraju far, mi nanosimo na far novi sloj UV zaštite koji sprecava da far ponovo oksidira. Poliranjem farova povecava intezitet svetlosti i do 100%, sto je vrlo bitno zbog bezbednosti.

Proces reparacije

Proces reparacije traje 45 minuta. Pocinje sa šmirglanjem i skidanjem starog UV sloja, zatim se koristi mašina za poliranje sa specijalnim Hexa Logic padovima i u ovom procesu se koriste cak 3 razlicite paste za poliranje, razlicite gradacije. Poslednja faza je nanošenje UV zaštitnog sloja koji sprecava propadanje fara.

Cena

– Cena reparacije po faru iznosi od 1000 do 1500 dinara, u zavisnosti od stepena oštecenja i velicine samog fara. Ukoliko je far ekstremno izgreban, cena reparacije se koriguje.

– Cena poliranja zadnjih svetala je od 800 do 1000 dinara.

– Cena poliranja vizira za kacigu je 1000 dinara. Takodje, ukoliko vizir ima ekstremna oštecenja, ne možemo garantovati stopostotnu reparaciju.